Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevált Tippek Moletteknek!

2013.04.18

Lényeges, hogy elfogadd magad olyannak, amilyen vagy! Akár, ha mindig teltkarcsú voltál, akár, ha az évek során gömbölyödtél ki. Ha ismered alakod jellemzőit, és követed öltözködési tanácsainkat, meglátod, megjelenésednek sikere lesz.

Ha már nagyon unod, hogy folyton csak ötvenkilós modelleken mustrálhatod a legújabb trend darabjait, akkor ez a cikk Neked szól.


z alkattípus meghatározása

Az ideális ruhadarabok kiválasztásához tudnod kell, melyik alkattípusba tartozol.
A kilók száma és az alkattípus független egymástól! Tested alapvető jellemzőin (a váll, derék és csípő aránya) nem változtat az, hogy akár 10-20 kg-al kisebb vagy nagyobb a súlyod. Ám az ideális ruhák szempontjából már van jelentősége egy nagyobb súlycsökkenésnek, és annak is, hogy milyen magas vagy.

Akkor Nézzük, melyik típusba tartozol!

Galamb

Alapvetően egyenes törzs. A mellbőség és a csípőbőség majdnem azonos. A derék nem túl karcsú, mivel ezen a részen rakódik le a súlytöbblet.

Homokóra

Az elnevezésnek megfelelően karcsú törzs. A mellbőség és a csípőbőség között nincs nagy különbség. A derék vékonyabb. Az ilyen alkattípusnál a súlytöbblet egyenletesen elosztva rakódik le.

Deltás

Jellemzően lefelé keskenyedő törzs, széles váll. A felsőtest vastagabb, az alsótest vékonyabb. A mellbőség nagyobb a csípőbőségnél, a derék nem túl karcsú.

Körte

Alapvetően lefelé szélesedő törzs, keskenyebb vállak. A felsőtest vékonyabb, az alsótest vastagabb. A mellbőség jóval kisebb a csípőbőségnél. A derék karcsúbb. A combok gyakran erősek, a súlytöbblet itt és a csípőn jellemző.

Előnyös minták

A ruhadarabok mintázata szintén sokat számít. Ezt akkor tapasztalhatod meg, ha két azonos fazonú, de eltérő mintájú modellt próbálsz fel egymás után. A különbség a csíkos mintánál a legszembetűnőbb. Míg a függőleges csíkozás keskenyít, a vízszintes szélesít. A V alakban összefutó csíkok szintén nyújtanak, akár a blúzokon, akár a szoknyákon.
A virágos és pöttyös minták közül a kisebb léptékű változatok ajánlottak. Közülük is a sötét alapon világos mintájúak. A nagy léptékű mintás ruhaneműk közül olyat érdemes választanod, amely sötét alapon világos, kontúros grafikákkal borított.

Használjuk a Színeket!

A nők gyakran sokkal negatívabb képet alkotnak magukról, mint amilyen a valóságos. Ebből adódik, hogy sok ruhadarabról vagy színről azt hiszik, nem viselhetik. Aki megismeri a „játékszabályokat”, leszámolhat a molettek öltözködését illető néhány tévhittel.
A színválasztásban a fő elv: a sötétek keskenyítenek, a világosak teltebbnek mutatnak. Ez azonban nem azt jelenti, hogy száműznöd kell gardróbodból a világos árnyalatú ruhadarabokat. Minden a megfelelő színek egymás mellé kerülésétől függ!
Tehát például ha körte alkatú vagy, keskenyebb felsőtested világos árnyalatú blúzokkal, pulcsikkal teheted optikailag teltebbé, és sötétebb színű szoknyát vagy nadrágot választhatsz, amely keskenyebbnek mutatja alsótestedet.
A deltás típusnál fordított a helyzet, éppen ellenkező módon ajánlott a ruhaneműket megválasztani.
A galamb típusúak számára fontos, hogy a derékrészre ne kerüljön világos árnyalat, és ne viseljenek övet a derekukon.
A sötét színek közül a legkedveltebb a fekete, ám a sötétkék, a sötétzöld, a sötét bordó, a sötétlila, a csokoládébarna és a sötétszürke ruhák szintén előnyösen vékonyítanak.
Egyenes nadrágok, hosszú szoknyák
A nadrág- és szoknyaválasztáskor is lényeges a megfelelő méret. Vigyázz a szűk modellekkel, mivel ritkán előnyösek!
A szoknyák közül a deltás és a galamb alakúaknak az egyenes vonalú és harangszabású ajánlott. Körte alakúaknak a kissé A vonalú szoknya előnyös. A homokóra alakúak bármelyik szoknyafazont választhatják.
Minél hosszabb a szoknya, annál inkább nyújtja az alakot.

Cseles felsők

Ha körte vagy homokóra alakú vagy, választhatsz karcsúsított fazonú blúzt, pulóvert, blézert. Olyat, amely lágyan követi az alakod, és a megfelelő méretnek köszönhetően anyaga sehol sem vet ráncokat. Előfordul, hogy kosztümnél kisebb méretű kabátkára és nagyobb szoknyára van szükséged. Néhány üzletben már Magyarországon is vásárolhatsz eszerint. Ha erre nincs lehetőség, varrónővel alakíttasd magadra a modellt.
Előnyösek a tunikák is, amelyek lefelé bővülnek, és így leplezik a széles csípőt és combot. Ha karcsúbb a derekad, öves felsőrészt is felvehetsz.
Ha deltás vagy galamb alakú vagy, viselhetsz egyenes fazonú blúzt, pulcsit, blézert, akár rövidebbet, akár hosszabbat. Kerüld a derékban szabott modelleket. Jól állnak a princessz-szabású felsőrészek is, amelyek a keblet hangsúlyozzák, és elrejtik az „úszógumit”, a derékrész súlytöbbletét.
Ideális a hosszított szabású blézer.

Ruhafazonok és ruhaméretek –vagyis az arany középút!

A molett nők két jellemző hibát hajlamosak elkövetni a ruhafazonok és méretek terén. Egy részük túl szűk, testre tapadó fazonú, illetve gyakran saját méreténél kisebb modelleket választ. Mások az „ápol és eltakar” jelszót követve csak sportos, lezser stílusú, XXL-es ruhadarabokat viselnek. A két csoport tagjaiban közös: meg vannak győződve arról, hogy az ilyen ruhaneműkben vékonyabbnak tűnnek.
A megoldás az arany középút! Azaz sem a túl szűk, sem a túl bő ruhadarabok nem előnyösek. Az alakra tapadó modellek megmutatják a „hurkákat”, a nagyon bő szabásúak pedig elefánt sziluettet eredményeznek.

Vonzó dekoltázs

A felsőrész vagy a ruha nyakkivágása az egész öltözék hatását befolyásolja. Moletteknél különösen fontos ez a részlet. A telt keblűek bátran választhatnak mélyebben dekoltált modelleket. Előnyös a V kivágás és a hosszanti, ovális dekoltázs, amely nyújtja a nyakat és az egész alakot.
Ha van egy kis tokád, a mély nyakkivágású felsőrészeket, nyakat takaró, vékony muszlin- vagy selyemsállal társíthatod.

Munkahelyre:

 
Utcára:

 

 
Randira:

Szabadidőben:Elegáns alkalmakra:

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.