Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gömbölyűen is csinosan

2012.06.11

Hogyan öltözködjünk 70 kiló felett?

Teljesen természetes, hogy a teltebb nők is szeretnének ugyanolyan szépek és csábítóak lenni, mint vékonyabb nőtársaik. És ez nem csak ünnepi alkalmakra vonatkozik, hanem a hétköznapi vagy akár a báli ruhákra is. Különösen nehéz lehet azoknak a fiatal lányoknak, akik szeretnének fiatalosan, divatosan és szexisen öltözködni, hiszen a bevásárlóközpontokban található ruhák legtöbbször csak 50 kilós lányokra mennek rá.


Nagyobb méretű darabokat eddig inkább csak 30-40 év fölötti korosztálynak árusítottak, ma már azonban vannak kifejezetten fiatal, molett lányokat megcélzó üzletek, ahol a ruhák csak nagyobb méretben kaphatóak, így nekik sem kell lemondani arról, hogy megtalálják a személyiségüket leginkább kifejező és alkalomhoz illő, eddig csak külföldön beszerezhető modelleket.

Újdonság minden korosztálynak

A legújabb, fiataloknak szánt extra méretű kollekció darabjai olyanok, hogy köztük a tizen- és huszonéves korosztály is megtalálja azt, ami egyéniségéhez, stílusához leginkább illik. Ezekben az üzletekben például lehet kapni divatos kord- és farmermodelleket, koptatott, mosott és mintás változatban is, valamint a rojtos, bőrrel és szegecsekkel díszített felsőket, kétrészeseket.

Ugyanakkor a molett-üzletekben nem feledkeznek meg a középosztályról és az idősebb hölgyekről sem. A pólók, nadrágok, szoknyák szabásvonala és színe követi a divatot, a legújabb őszi-téli trendet, miközben alkalmazkodnak a molett alak sajátosságaihoz, letisztult formában. Fiatalok és idősebbek is találhatnak alkalmi ruhákat, sőt, báli szezonra is megtalálják a leginkább nekik valót.

A világos kockás felsőrész sokkal teltebbnek mutatja az alakot, mint a fekete nadrág és mellény vagy a végig egyszínű barna kétrészes öltözék.

Tippek, hogyan látszódjunk vékonyabbnak

Derékvonal keskenyítése

- A halászblúzok nagyon jók, hiszen szélesítik a felső részt, ezért a derékrész karcsúbbnak tűnik
- Ha apró mintás vagy minta nélküli a ruhát veszünk fel, azzal szintén karcsúsító hatást érünk el

Erős comb keskenyítése

- Deréktól lefelé egyszínű és anyagú szoknyát vagy nadrágot hordjunk
- Vigyázzunk, hogy a ruhánk övrészénél ne legyen ránc

A nyak hosszabbítása

- Mellőzzük a szoros nyakláncokat, helyette hosszú, akár mély dekoltázst kiemelő nyakláncot részesítsük előnyben
- Ajánlatos a V vagy az U alakú nyakkivágás a felsőrészeknél.

A hiedelemmel ellentétben nem igaz az, hogy egy molett hölgynek csakis sötét ruhában szabad mutatkoznia. Ha egy ruhafazon jól szabott, illetve a megfelelő fehérneműt veszi fel a ruha alá, akkor bármilyen szín előnyös lehet.

Ne gondoljuk azt, hogy minden csak a vékonyabbaknak áll jól! Sőt, igazából ez nem is alkati kérdés. Vékonyan is lehet úgy öltözködni, hogy nem éppen a tetszést váltja ki az emberekből. Igazából kellő önkritikával bárki, bármikor felöltözhet csinosan.

 

A ruhák színe és mintája épp úgy ronthatja az összképet, mint a szabása. Molettebbeknek nem tanácsos rikító színeket hordani, nem előnyös a vízszintesen csíkos felső, nem jó a mély dekoltázs és csípőnadrágot sem érdemes hordani. Figyeljünk, hogy a szoknya vagy a rövidebb nadrág sose térd fölöttig érjen - ezt egyébként a protokoll szerint csinosan öltözött nők nem is teszik. Ha kosztümöt veszünk föl, figyeljünk arra, hogy hosszabb kabát legyen. Ez egyébként bármelyik fölsőre vonatkozik, ne legyen derékigérő fölső rajtunk, mert az is kiemeli azt, amit nem szeretnénk... Alkalmi öltözethet nem kell tűsarkú cipő, de a lapostalpú nem előnyös, vastagítja a lábat. A kicsit magasabb sarkú cipő vékonyítja a lábunkat.

 

A ruhák méretének kiválasztásakor figyelj arra, hogy ne legyen szűk, ne legyen testhezálló. Anyaga ne legyen fénylő, figyelem felkeltő.

 

Figyelj frizurádra is! A hosszabb haj hosszítja az arcot is!

 

Ne keseredj el a túl sok "nem kéne" hallatán. Ennek ellenére is lehetnagyon csinosan öltözködni. Sőt! Na és nem utolsó sorban a visszafogott öltözet hamarabb kiváltja a szimpátiát az emberekből.

 

De hogy néhány ötleten is végigfussunk, nézzük, mi az, ami nagyon előnyös!

 

Viselj hosszú fazonú ruhákat! Az egyszínű, nem rikító ruhák nagyon elegánsak, egy-egy kiegészítővel pedig jól feldobhatod. Például egy hosszú nyaklánc, hozzávaló vastag karkötővel, szép hosszú fülbevalóval nagyon vonzó tud lenni.

 

Érdemes hosszabb hajat növeszteni, ez is slankít. Ha össze szeretnéd fogni, figyelj arra, hogy ne fésüld hátra az egészet.

 

Nagyon divatosak a mell latt bővülő felsők, ezek is rendkívül előnyösek, ugyanis takarják a hasat.

 

Nadrág választásánál válasszunk bővebb nadrágot. Az élére vasalt nadrág is slankít!

 

Nos, most hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segíthettem! :)

 

 

network.hu

network.hu

Öltözködés

A divat nem csak azoknak a kiváltsága, akiket a természet csodálatos idomokkal áldott meg. A molett hölgyeknek is vannak tippek és trükkök, hogy formáikat kívánatossá tegyék. Íme néhány.

Egy molett nő merjen divatosan öltözködni- mondja Horváth Csilla, a Caremo egyik üzletének vezetője. Nagyon ellenzi azt a felfogást, miszerint telt nőknek fekete zsákruhába kellene bújnia. De mit vegyen fel akkor az, aki nem passzol a most elfogadott nőideál képéhez?

Akár csíkosat is

A szakértő azt ajánlja, hogy mindenképpen játsszunk a színekkel és a formákkal. A fekete ugyan takar, de alaktalanná is tehet, ha nem jó a ruha szabása. Egy mintás vagy egy keresztben csíkos felsővel például több kilót is csalhatunk. Ha ugyanis a vonalak úgy futnak a ruhadarabon, akkor az slankíthat minket, és kiemelheti az előnyös idomainkat.

Te melyik molett-típus vagy?

Egy alacsony molett nő semmiképpen ne próbálkozzon hosszított felsővel, az ugyanis teljesen összenyomhatja, és még szélesebbé teheti. Ahelyett válasszuk a a rövidebb állású felsőket. Egy alacsony, nagyobb fenekű molett hölgyön akár a csőszárú nadrág is jól állhat. Az ugyanis nyújtja az alakot, és a lábakra tereli a figyelmet.

Egy magas molett nőnek érdemes tavasszal illetve nyáron például pólót felvenni hosszított atlétával, de hordhat tunikát is. A magas, erős alkatú hölgyek válasszák az egyenes szabású nadrágot, ami térdtől lefelé – semmiképpen sem trapézban, de valamennyire azért – bővül.

Elő a dekoltázzsal!

Ha molett vagy, és szép, nagy keblekkel lettél megáldva, semmiképpen se takard el őket. Egy V kivágású blúz hatására rengeteg férfiszempár irányulhat rád. Természetesen ehhez fontos, hogy megfelelő melltartót válassz. Érdemes tehát hangsúlyozni melleid. Ha azonban nem szeretnéd mutogatni irigylésre méltó dekoltázsod, egy vállra lehúzható fazú felső is jól állhat neked.

Természetesen te is, mint a sovány hölgyek, nyugodtan vehetsz fel szoknyát. De soha ne hosszút, az csak erősítené az alkatod. Egy mini vagy egy térdig érő fazon azonban előnyös lehet.

Ne bújj hát mindenféle leplekbe, amikben nem látszanak idomaid. Viseld inkább büszkén alkatod, és öltözz csinosan akkor is, ha azt hitted, hogy ez egy molett nőnek lehetetlen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.