Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miben tipegj esős időben

2011.07.29

Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon miről írjak ezúttal nektek, ami hasznos lehet. Mivel nyár van, de az időjárás igencsak váltakozó, arra jutottam, hogy az idei nyári cipődivatról írok egy pár sort.

Akármennyire is itt a nyár, azt kell mondanom, hogy még nem alkalmasak a papucsok mindennapi hordhatóságra. Én épp a minap jártam úgy, hogy reggel szépen sütött a nap, elmentem egy rendezvényre, ami egy fél napig tartott, mire azonban el kellett indulnom hazafelé, jó kis vihar kerekedett. Mondanom sem kell, hogy nem épp sportcipőben és esernyővel a táskámban indultam útnak, így aztán el is áztam rendesen. Akármennyire is itt van már a nyár, meglepetésszerű zivatarokra számítanunk kell, s nem mindegy milyen cipőben vagyunk éppen.

Cipők után keresgélve, néhány érdekes lábbelit találtam, amelyek véleményem szerint praktikusak lehetnek az esős nyári napokon is. Ilyen ez a képen is látható inkább sportcipőhöz hasonló darab, amely egyszerű, körbe van tekerve fűzővel, így érdekes is, s a mindennapokban remekül megfelel egy esős időben. Kérdés, hogy mennyire sül meg benne az ember lába, de szerintem erre gondoltak a tervezők is amikor megálmodták a „Dior Homme” nevet viselő cipőket. Az is észrevehető, hogy száruk magasított, ami most rendkívül trendi a sportosabb cipők esetében.

Ám ha melegszik az idő, a cipőket is le kell cserélnünk olyanra, amibe nem izzadunk bele, ami kényelmes, nem szorít, s jól is néz ki. Rengeteg nyári cipő közül válogathatunk: saruk, flip-flopok, hagyományos papucsok, magassarkúk, balerinák.
Az idén egyre népszerűbb lett a saru. Immár szegecsekkel díszítve, a mindennapok egyik fő elemévé nőtte ki magát az öltözködésben, nem magas a talpa, így aki bírja a talpatlan cipőt, annak igazán kényelmes lehet.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem egyre jobban tetszenek ezek a lábbelik.


A flip-flopok és különböző nyári papucsok idén is beszerezhetőek, strandolásra, vagy egy-egy könnyed nyári sétára remekül megfelelnek. Különnöző színben és anyagban fellelhetőek a boltokban, így aztán kedvünkre válogathatunk!

A balerinacipők is, akárcsak a saruk, főleg szegecses, bőr változatban trendik ezen a nyáron, de még mindig láthatóak a tipikus nyárias színű, anyagú és mintázatú darabok is. Nem hiába kapta a nevét a balerina cipő, hisz könnyed, légies, kényelmes, talán a legpraktikusabb cipőcskéje ennek a nyárnak.
A fiúk körében is hódít a saru, de a flip-flop papucsok is, ám az a tapasztalatom, hogy a férfiak nyáron is előszeretettel hordják a sportosabb félcipőket.Mindenkinek szíve joga eldönteni mi áll a legközelebb az egyéniségéhez a fentebb említettek közül, melyik számára a legkényelmesebb akár a legforróbb, akár a legesősebb nyári napokon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.