Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi a baj az Emo stílussal???

2012.06.12

Sokat gondolkodtam azon, mi lehet a baj az emo stílussal, miért vetnek meg minket mások, és mireföl ez a nagy emo ellenesség kis hazánkban. Sok emberrel beszéltem e témában, és sok különböző dolgot mondtak nekem a megkérdezett illetők.

Az egyik legfőbb baj az úgymond “új generációs” emokal van. Most nem a pózerekről beszélek, félre ne értsetek, róluk majd máskor írok. Nem, most azon emberekről van szó, akik egész nap depresszióznak, és néha még vagdossák is magukat, mert azt hiszik, ettől lesznek igazi emok. Nekem is voltak vacak dolgaim az életemben, mégis meglehetősen életvidám vagyok, és pengét csak kenyérszeletelés céljából veszek a kezembe. Ez nagyrészt azért van, mert azon fiatalok, kik csak később kerültek bele ebbe a stílusba, már szeterotípiákon nőttek fel, és nem tudják, mit jelent emonak lenni, vagyis, azt hiszik, tudják, holott súlyosan félre vannak informálva. Nem ítélem el őket, de szerintem, ha valaki felvesz egy adott stílust, nem árt előtte utána járni, hogy az mit is takar, mind külsőleg, mind belsőleg. Mivel, ha a média azt sulykolja a fiatalokba bele, hogy aki emo, az automatikusan vagdossa is magát, akkor logikus, hogy azt fogják majd hinni, hogy ez így rendjén van, és lesznek olyanok, kiknek a csuklóját vágások fogják tarkítani, mindez egy buta hiedelem miatt…
Félre értés ne essék, itt nem általánosítok, csak néhány esetben tapasztaltam ilyeneket. Példának okáért, nemrég kioktatásban volt részem, egy 12 éves sráctól, hogy én biztosan pózer vagyok, mert nem vagdosom magam. Bevallom őszintén, sokkolva voltam.

A kinézet miatt is meglehetősen gyakran ér minket támadás, hisz emlékszem, amikor Hopával beszóltak nekünk, hogy “Ott áll két lány!”. Persze, hosszú, kivasalt haj, gyakran festett szem, feszülős nadrág, és hasonlók jellemzik az emokat, ami meglehetősen lányos külsőt kölcsönöz nekünk. Szerintem ez mondjuk rendjén van, hisz mindenkinek szíve joga úgy öltözni ahogy akar, igaz, akkor gyakran szólnak be emiatt, ugyanis az emberek képtelenek napirendre térni afölött a tény fölött, hogy egyesek szeretnek kicsit extravagánsabban kinézni, mint mások. Na de ha mindenki ugyanolyan lenne mint a másik, akkor egyetlen nagy szürke masszává olvadnánk, mi emberek, és tényleg minden szín kiveszne a világból. Így, erre csak annyit tudok mondani, hogy öltözzünk úgy, ahogy eddig is, és ne magunkban keressük a hibát, hanem embertársaink nézőpontjában.

Spongyabob is emo!

Az is baj, hogy az emokra rá van sütve az a jelző, hogy mind biszex, vagy meleg. Ez nem igaz, hisz rengeteg heteroszexuális emo van, akiknek eszük ágában sincs a saját nemükkel bármilyen aktust folytatni. Ez ugye leginkább a külső, és a tolerancia miatt van, hisz a legtöbb emo teljes mértékben elfogadja a másságot, és nem ítéli el a melegeket, sőt, ugye néha melegbárokba is járnak szórakozni, mivel ott végképp nem fogadják őket negatívan. Igaz, sokan nem is mennek el sehova se bulizni, hisz az emok jó része magának való, és csak kevés emberrel ápol jó viszonyt.Chris Deviant

Idézetek:

"...Sokan élnek kik meghalhatnának, És sokan meghaltak, már kik élhetnének..."

                        

"Érzem a vágyat, a démoni tüzet, az emberiség halálát, egy tiszta lény kárhozatát, az új életet."

 

 

 

 

"Fáj ha Rád néz a két szemem, fáj ha bennem élsz és én benned létezem. Mint egymást kioltó és tápláló két elem, fáj ha vagy, s mégjobban, ha nem." 

                    

 

A szív szeret, az ész tudja, nem lehet. Így ketten örök ellenfelek Az ész már lemond, a szív még remél, ám hiába az okos, az érző szív ezerszer többet ér.

                     

 

Ne kérdez, nincs nagy talány,
Ketten maradtunk, Én és a magány.

 

Amikor fekszel az ágyadban,
Tudod hogy fontosak ezek a pillanatok számodra,
Ezért ránézel kedvesed arcára.
Egyszercsak lecsukódnak fáradt szemeid,
És észreveszed hogy kezed alig szorítja szerelmed kezeit,
S azt súgja a füledbe hogy; Szeretlek, s csak téged foglak!
Érzed hogy egy forró könnycseppet hullajt az arcodra,
Kinyitod szemed,
S lepereg előtted az egész életedű

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.