Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tévhitek az EMO-sokról

2013.05.28

Hazánkban egyre jobban terjed az emo, ami egyrészt jó másrészt rosz mert egy
csomó divatpicsa is emo lesz, az antik meg szeretettel találnak ki nemvalós
dolgokat és elterjesztik azokat.


number I.
az emok öngyilkosok akarnak lenni. Vannak akik tényleg megkisérlik de ők
kevesen vannak, az emok többsége ne akar öngyilkos lenni! Ez egy antis emo duma,
de már elég unalmasak, én már fel sem veszem az ilyen beszólásokat -.-


number II.
az emo-kidek melegek. És ha azok? Nem sok közük van hozzá, az már biztos..
Egyébként meg ha melegek lennének akkor egy emo lánynak sem lenne emo
barátja...márpedig elég sokan vagyunk akiknek van barátja (emo). Bár igaz hogy
vannak köztük akik tényleg homoszexuálisak de csak kis arányban. A többiek a
lányokat szeretik (vagy esetleg biszexuális..)


number III.
az emok azért hordanak sok karkötőt mert azzal takarják el a vágásokat.
Hát..xDDD Ez jó vicc xD a karkötőknek semmi közük a vágatokhoz, ez is egy
olyan duma amibe bele van magyarázva az antik hülyeségeik. Ennyit róla..xDD
Kicsi élénkebb fantáziával is rendelkezhetnének!! :D

 

 

Ismerje fel, hogy gyermeke emós

A gyerek feketére festette a haját? Ön egy ideje csak a gyerek egyik szemét látja? Ne aggódjon, nem vakult meg, csak el kell takarnia. Úgy az igazi. Az utóbbi időben szűk farmert kellett neki vásárolni, meg szegecses övet (ami valószínűleg fehér)? Viszont nem kért új pulcsit, mert bőven jó neki az Ön öreg, rövid melegítőfelsője? Ráadásul egy vagy két pirszing is bekerült a gyerek alsó ajkába? Nos, ha ezek a jegyek már adottak, és gyermeke minden nap hosszú időt tölt sminkeléssel és depressziósan bámul maga elé, már gyanakodhat, hogy elkapta őt is az emo láz.

Attól, mert a fia festi magát, még nem lesz meleg

Ezek a külső jegyek a fiúkra és a lányokra is igazak. Mivel a frizura és az öltözködés majdnem ugyanolyan a két nemnél, nehéz őket megkülönböztetni. Ráadásul mindkét nem erősen festi magát. A fiúk is csodás, hatalmas, szomorú szemeket és festett körmöket varázsolnak maguknak. De ez még nem ok az aggodalomra. Az Ön fia nem meleg. A kamaszok egyszerűen nem akarnak különbözni egymástól. Semmiben.

Nem azért beszél furcsán, hogy Önt dühítse

Az emósokra jellemző rövidítések és selypítő, nyávogó hanghordozás nem az Ön bosszantását szolgálja. Na jó, talán egy kicsit. Ez a beszédmód olyan, mintha a gyerek visszament volna néhány évet az időben. Egészen a kisgyerekkoráig. Ilyet akkor csinálunk (Ön is, én is), amikor nehezen küzdünk meg a bennünk rejlő szorongással. Természetesen, ha minél többször hallja és csinálja, a végén automatikussá válik, berögződik. De ne aggódjon. El fog múlni.

A gyerek nem perverz attól, mert önmagát fotózza

Az utóbbi időben számtalan olyan fotóval találkozott, amit a gyerek a tükör segítségével saját magáról készített? Ez sem meglepő vagy egyedi jelenség. Egózásnak hívják. A képek az internetre kellenek. Ugyanis a világháló az emós legfőbb kommunikációs eszköze.

Az öncsonkítás segélykiáltás

Ha a gyerek rengeteg karkötője mögül kicsillannak a gyógyuló hegek, vagy zsebéből kiesik egy borotvapenge, az már tényleg bajt jelez. A falcolás, vagy öncsonkítás ugyanis segélykiáltás. A gyerek testén található vágások nem feltétlenül jelentik azt, hogy meg akarna halni. Egyszerűen ezt a módot használja a szorongás levezetésére. Ilyenkor érdemes leülni végre és beszélni a gyerekkel, vagy pszichológustól kérni szakmai segítséget.

Mit tehet ilyenkor egy aggódó szülő? Próbáljon odafigyelni a gyerekére, és aktívan részt venni a mindennapjaiban. Akármennyire is nehezére esik, ne kritizálja őt külsejéért, új szokásaiért. Fogadja el, hogy nehéz helyzetben van, hogy félig gyerek még, félig világfájdalommal küszködő felnőtt, aki nem találja a helyét. A támogatás enyhíti a magányt, csökkenti az elidegenedést.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.