Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


fiatalos rövid frizura készítése, alakhoz frizura

2011.06.10

Halle Berry, Carey Mulligan – csak egy-két név a hosszú listáról, akik az idei szezonban a rövid hajra voksoltak. Itthon a leglátványosabb Tóth Gabi átalakulása, aki szintén extrém rövidre váltott, méghozzá platinaszőkében.

 

Kép

 

 

  

 

Elég, ha csak arra gondolsz, mennyivel kényelmesebb viselet a rövid frizura a nyári melegben, de ez nem minden – egy jól kiválasztott fazon a legfőbb szexepileddé válhat. No meg arról is árulkodik, hogy téged aztán nem lehet „betörni”, pontosan tudod, hogy mit akarsz, és ki is állsz ezek érdekében. Találd meg a neked legjobban álló fazont, és fürdőzz az elismerő pillantásokban… meg persze a nyárban, ha egyszer tényleg megérkezik. Belevágsz?

 

Persze minden ilyen vállalkozás rizikós, hisz „visszacsinálni” nem lehet. Emellett extra törődést igényel, hiszen gyakrabban kell a fodrászhoz menned, mert a rövid haj csak ápoltan tökéletes. És meg kell tanulni a trükköket is: a hidratálástól a hajvégekre felvitt leheletnyi fixálóig. De hidd el, mindez megéri.

 

Kép

 
 

Ráadásul azt mondják, a rövid haj nagyobb nyitottságot és nagyobb merészséget sugall. Ami pedig a pasikat illeti: az csak mese, hogy a hosszú hajra szavaznak. Hisz ott a szabadon látható szép nyak, amelyről tudjuk, hogy a gyengéjük.

 

De kinek áll jól a rövid haj?

Rövid hajú sztárok

A rövid haj elsősorban az ovális arcúaknak áll jól. Sajnos nem illik a széles archoz és a széles állcsonthoz – ők válasszák inkább a mozgalmasabb frizurákat. És fontos, hogy a haj maga alapvetően egyszerűen és jól kezelhető legyen – sima vagy enyhén hullámos, amivel otthon is jól boldogulunk.

 

Kép

 

 

Ha a szakembereket kérdezzük, két titka van a jól sikerült rövid frizurának: egyrészt játszani kell az átmenetekkel, így nagyobb lágyságot és több volument adhatunk a frizurának, másrészt bátran kell nyúlni a formázótermékekhez, mert nincs szexibb egy kócosnak látszó (persze tökéletesen megkomponált) frizuránál.

 

Rövid haj 2010 – hogyan viseljük?

Rendetlen, kócos, sokrétegű, sokszínű. Nagyjából ennyit mondhatunk róla. Ha bővebben kérdezzük a stílusértőket: a rövid frizura idén a fejtetőn dúsabb, kicsit hosszabb a halántéknál, fiatalos, kényelmes, de ne feledjük: mindenképpen elegáns.

Nézzük Halle Berry rövid frizuráját! Ő kihasználja a haja hullámosságát, ami többszörösen strukturált, fiatalos, szexi frizurát eredményez – egy kis tupírozás, és a színésznő éveket letagadhat.

  

Kép

 

Mia Wasikowska (az Alice Csodaországban fiatal színésznője) a romantikus vonulatot választotta – Audrey Hepburn és Winona Ryder között félúton – angyali szőkében.

 

Kép

 

  

Ne felejtsük el megemlíteni Carey Mulligant sem, aki méltó követője Mia Farrow stílusának – az ő rövid frizurája már-már minimalista, de egyszerűségében tökéletes, és nagyon jól áll neki.

 

 

Kép

 

 

Válassz frizurát az alakodhoz!

 

Alacsony vagy, széles a csípőd, vagy erős vagy mellben? Ha ügyesen választasz frizurát, elrejtheted a problémás területeidet! Most eláruljuk, hogyan csináld!

 

 
Ha erős vagy mellben


Igen: A természetes megjelenés minden körülmények között trendi, de néha nem árt, ha egy kis eleganciát is belecsempészünk. Ezek a csábító, hosszú fürtök szépen hangsúlyozzák Katherine Heigl dekoltázsát.

Nem: Sajnáljuk, Kelly! Ez a tupírozott bobfrizura a dús keblekkel nagyon matrónásan hat. Sőt, még öregít is!

 

Katherine Heigl
Katherine Heigl
Kelly Osbourne
       Kelly Osbourne

 

Ha széles a csípőd


Igen: Az igazi, dús sztárloknik érjenek legalább állig! Ez a frizura tökéletesen ellensúlyozza Jennifer Lopez fenekét.

Nem: A tükörsima haj bizony nem vonzza a tekintet, így Beyoncé hátsója bizony hangsúlyos marad.

Jennifer Lopez
        Jennifer Lopez
Beyoncé Knowles
              Beyoncé Knowles

 

Ha túl magas vagy


Igen: A gyönyörű színésznőnek szinte minden frizura jól áll, a lényeg, hogy az összehatás nőies legyen. A magasságot jól ellensúlyozza a laza, váll alá érő, hullámos haj.

Nem: Rod Stewart lánya igazi particsillag, de ezzel a hajviselettel kicsit ziláltnak, fésületlennek tűnik. A rövid hajnál ügyeljünk a lágy formákra, különben előfordulhat, hogy hajvégeink egy kefére emlékeztetnek.

 

Nicole Kidman

 

 

            Nicole Kidman

Kimberly Stewart
          Kimberly Stewart

 

Ha alacsony vagy


Igen: Sienna Miller a követendő példa: egy vállig érő, lépcsőzetesre vágott frizura különösen jól áll az alacsony nőknek. Egy cipő sarka sosem lehet elég magas, de a frizura nyugodtan lehet rövidebb!

Nem:
Mary-Kate Olsent még alacsonyabbá teszik túl hosszú tincsei, mint amilyen valójában. A tupírozással is óvatosan kell bánnunk, az alacsonyaknak nem előnyös a széles frizura.


Sienna Miller
Sienna Miller
Mary-Kate Olsent
Mary-Kate Olsen

 

A könyvben kiválaszthatod milyen frizurát szeretnél készíteni gyermekednek, amihez segítséget nyújt a sok fotó és a részletes leírás.

 

Kép

 

 

Ha elkészült a gyermeked frizurája és Te is egy könnyű, és egyedi hajviseletre vágysz, egy-két kiegészítővel gyorsan feldobhatod a frizurádat, amelyeket gyorsan elkészíthetsz saját magadnak is.

 

 

Copf másképp!

Nyáron a legegyszerűbb frizura a copf. Nem kell azonban minden nap ugyanúgy összefognod. Tedd egyedibbé, vigyél bele egy kis változatosságot.

 

 

Így készítsd

A fej középső részén válassz külön egy körülbelül 5 centis sávot, és a maradék hajat kösd össze a fejtetőn. Ezután a kimaradt részt fésüld hozzá az ujjaiddal a haj többi részéhez, és lazán kösd hozzá egy hajgumival. A felső részt csattal is feltűzheted, illetve egy hajráffal is díszítheted még.

 Mindent bele!

Egy egyszerű copfot is fel lehet dobni, ha sima hajgumi helyett valami más kerül bele. Mondjuk egy karkötő, vagy díszes ékkő? De akár a saját hajaddal is összekötheted. Ha elég kreatív vagy, akkor a sornak se vége, se hossza. Masnik, brossok, szalagok, mind előkerülhetnek. A díszek alatt egy vékony, elasztikus hajgumival fogd össze a hajat, hogy ne csússzon szét a copf.


Így készítsd

Hajmosás után egy nagyobb körkefével szárítsd a hajadat úgy, hogy a végek enyhén kifelé kunkorodjanak. Így loknis lesz a copfod. Ahhoz, hogy tartása is legyen, szárítás közben emeld meg a hajtöveket.Így készítsd

Fújd be a megmosott hajadat még vizes állapotban göndörítővel, vagy hajkiegyenesítővel majd egy ritka fogú fésüvel fésüld ki. Szárításnál csak az ujjaidat használd formázásra, nem kell hozzá körkefe. Ha megszáradt, tűzd el lazán a frufrudat egy hosszabb csattal. Ha nincs, akkor készíts oldalválasztékot és tűzd oldalra egy hajcsattal. Ha a frizurád oldalát szeretnéd díszíteni, akkor lakkozd a csatot, mert így tartósabb marad.


Hajkendő vagy hajpánt?

Hajpántok, hajdíszek, csipeszek, hajtűk, kendők – ezek a kiegészítők ékszerekkel, kristályokkal és virágokkal díszítve nagyon szexisek, és még a hajadat is megfogják. Az alábbiakban néhány mesés variációt találsz.


Lakkbőr fejpántok

A lakkbőr idén nyáron nagyon népszerű. Cipők, táskák, övek készülnek belőle – miért ne lehetne belőle szexi hajpántod is? Főleg, ha valami ragyogás, gyöngyház-díszítés is dukál hozzá. Hordhatod zöldben, rózsaszínben, narancssárgában, feketében, vagy fehérben is. A lényeg, hogy passzoljon a ruhád színéhez.

Kristály fejdíszek

A kristálykövek különféle alakokban, méretekben és színekben díszíthetnek egy gyönyörű, sikkes fejpántot. Ragyogó pillantásodhoz elengedhetetlen egy fényes kövekkel ékesített fejdísz.

Színes hajkendők

A finom, selymes anyagokból készült kendők még akkor is dögössé varázsolják frizurádat, ha nem vagy éppen topformában. Minden ruhádhoz más színű kendőt tegyél a hajadba. Ettől leszel igazán trendi.


Így készítsd

Hajtsd le a fejedet és kezd így a szárítást. Ha a tövek nagyjából megszáradtak, hajtsd hátra az egészet, és kéttincsenként tekerd össze. A hajszárítóval szárítsd a tincseket, míg teljesen meg nem szárad a hajad. Ha kibontod, máris meg van a hullámos alap. Fésüld hátra az egészet, hogy ne essen szét választéknál, és végezetül tedd bele a hajpántot.


Csavard fel!

Milyen nőies is tud lenni egy szép konty! Az egyszerűbb kontyoknak az alapja a tekerés és csavarás. Pár mozdulat, és kész is az egyedi frizura.


Így készítsd

1. Fogd össze tarkónál a hajadat, lazán egy copfban, majd szedd szét négy egyenlő részre. Csavard, vagy sodord meg a tincseket, és egyenként tűzd le hullámcsattal. A megsodort és letűzött tincseket húzd szét, és azokat is tűzd le. Egy stillfésűvel lazíthatsz még a frizurán. Majd lakkozd a végén, hogy ne essen szét.

2. Szorosan copfozd össze a hajadat a fejed tetején, majd oszd el alulról három tincsre. A legalsót húzd félre, arra egyelőre nincs szükség. A két fölső tincsedet hurkold össze, majd tűzd le a széleit a copf alatt, és a maradékot megint hurkold össze, és rögzítsd véglegesen a tarkódnál. A félretett tincset oldalról tekerd át lazán a hurkolt kontyon, majd elrejtve tűzd le a tarkódnál. A végén lakkozd.

3. Copfozd össze a hajadat úgy, hogy ne húzd át a hajadat teljesen. Így alul a hajvégek ki fognak lógni. A hurkot tűzd le a fejtetődön, a kilógó hajvégeket pedig húzd szét úgy, hogy körkörösen körbevegyék a horkolt részt, és azokat tűzögesd le.

4. Fogd meg hátul tarkóban a hajadat, és copfozd össze. Csavard meg többször, majd tekerd kontyba, és tűzd le a véget és a széleit körkörösen. Végezetül lazíts rajta egy kicsit.

5. Alulról fölfelé csavarva húzd fel a copfot a fejed tetejére, majd legfelül, ahogy visszahajlik a hajad, tűzd le, és a sodrás mentén is függőlegesen, hogy ne tudjon szétesni. Ez a frizura csak hosszú hajból szép, mert a rövid hajnál nem marad elég hossz a lófarokhoz.

6. Tarkóban fogd össze a hajat, majd a copfot szedd kétfelé. Külön-külön sodord meg jó erősen, és utána a tincset feltolva a tarkódhoz, rögzítsd.

 

   
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.